Resan med Betongfabriken startade med ett inspirerande möte med Olle Larsson i februari 2017 när han sökte entreprenörer som med egen kraft kunde fortsätta bygga vidare på visionen om Wenngarn som en inspirerande plats för både liv, arbete och välmående/rekreation. Jag och min syster Suzanne kände på en gång att vårt möte med både Olle och Wenngarn skulle innebära stora förändringar för oss. Idéerna som vi hade samlat på oss under flera års tid som egenföretagare kändes plötsligt både möjliga och relevanta - en plats för affärsutveckling med närhet till både nätverk och lärande i inspirerande miljöer.

HÅLLBARHET FÖR BÅDE INDIVID OCH VERKSAMHET
I våra roller som ekonomikonsulter ger vi dagligen affärsinriktade råd till andra för att få till hållbarhet i både individ och bolag. Ibland handlar det om att ta obekväma beslut för att bli hållbar och lönsam över tid. Den här våren med Coronaläget har vi med Betongfabrikens verksamhet fått hantera just en sådan situation.

Gymet har nu överlåtits till Anna Hjort och Nicklas Lindström så vi kan fokusera på vår kärnverksamhet. Vi har också valt att minska våra ytor med möjlighet att utöka när vi växer. Det känns bra och det kommer innebära vissa förändringar.
De stora lokalförändringarna handlar om att vi släpper plan 2 och gör anpassningar på plan 1 så det blir funktionellt för alla våra medlemmar oavsett medlemskap. Yogastudion har i dagarna möblerats till en härlig yta för både enskilt arbete såväl som i grupp och kommer även i fortsättningen finnas för uthyrning för grupper upp till 30 personer.

En entreprenörsglädjande nyhet är att förskolans efterfrågan ökar vilket för dom innebär behov av mer yta. Vi har tillsammans med vår hyresvärd kom vi fram till att helheten blir bättre om förskolan får hyra Meet&Eat i utbyte mot att vi får andra ytor anpassade för matberedning på entréplanet. Ni kommer därför under september se receptionskontoret förvandlas till kök och övriga receptionsytor kommer få en tydligare loungekänsla för både fika, mat, möten och arbete. En ytterligare spännande nyhet är att det på entréplan nu finns ett behandlingsrum som bland annat Monica Jonsson kommer hyra för massage och sjukgymnastbehandlingar. Boka henne för skön avkoppling och/eller fix av kroppen.

ÅTERBLICK - STOLTHET I SAMSKAPANDET

Det klart vi är stolta över artiklar och utmärkelser vi har fått under dom här åren - men det är ändå "bara" en yttre bekräftelse på att människor utanför vårt hus uppfattar att det vi bygger tillsammans med er fyller en mening. Men den riktiga meningen för oss är alla möten, det nyfikna deltagandet på våra events, råd som ger resultat, kopplingar som ger affärsmöjligheter och när kursdeltagare får värdefulla insikter. Och inte minst - skratten vid fikaborden och när vi hjälps åt att lösa internetproblem efter strömavbrott.
Att vi blev nominerad till årets eldsjäl förra året gjorde oss oerhört stolta och att vi den 18 september skulle gått på näringslivsgala för att fira en medlems nominering (grattis Krister!) känns ju magiskt. Att vi även fick en nominering till kategorin årets företagare kan vi nästan inte riktigt ta in och förstås tråkigt att inte få fira på galan. Men det peppar oss definitivt att fortsätta sätta fokus på egenföretagares möjligheter att både kunna samskapa, stötta varandra, utveckla sina affärer och jobba med livslångt lärande. Vår kommun har ju som uttalat mål att skapa Sveriges bästa företagarklimat – vilket känns självklart för oss och ett mål vi i Betongfabriken satte redan för tre år sedan.

UTVECKLING FRAMÅT – MER CO-WORKING TOPPAT MED CO-CREATE OCH CO-EDUCATION
Vi har som ni vet under den inledande fasen med Betongfabrikens haft stort fokus på att skapa varumärkeskännedom kopplat till COWORKING som en delningsekonomi där vi delar kontor och nätverk.

Nu går vi in i en ny utvecklingsfas där konceptet kommer utvecklas ytterligare och kompletteras med spännande format för affärsutveckling - både genom upplägg för samskapande (CO-CREATE) och lärande (CO-ED/CO-LAB). Mer om det längre fram.  

KALENDARIE FÖR HÖSTEN
Nytt för i höst är att vi erbjuder gratis prova-kontor-dagar sista fredagen i varje månad - bjud gärna in vänner som är nyfikna på vårt sammanhang till dessa dagar (25/9, 30/10 och 27/11).

Vi fortsätter med våra commyityluncher online varannan onsdag mellan 12-13. Vi kör ojämna veckor – datum i september blir 9/9 och 23/9. Vi kommer ha fokus på affärsutveckling på ett mer uttalat sätt med ämnesfokus baserat på vad ni medlemmar känner behov av.
Reservera gärna den 18/9 i era kalendrar. Vi funderar på att göra en liten eller större form av ”OMSTART” tillsammans på plan 2. Vi ska bara kontrollera alla omständigheter innan vi spikar det fast. Men kryssa kalendern i alla fall.

Vi hoppas att ni, precis som vi, känner energi för både er verksamhet och Betongfabriken. Vi har väldigt mycket spännande saker på gång men behöver hjälp av er att fylla huset så vi kan skapa massa nytta tillsammans framöver.

Tack för att ni tror på oss – så länge ni kommer till huset så fortsätter vi! 
😊

Hälsningar,

Anette, Carina och Ana



PS Vi har skrivit en ansökan till Upplandsbygd om en digital lösning för ett upplevt behov hos företagare på landsbygden som vi skulle vilja prata med er om – återkommer om det senast nästa vecka DS


För dig som är nyfiken på hur skisser och lokaler såg ut så kan du kika på en PDF som min syster och medgrundaren Suzanne satt ihop: BETONGFABRIKEN SKISSER VID UPPBYGGNAD
Be the first one to leave a comment!
Sign in or join to post new comments